Over ons

Alle energie gerelateerde vraagstukken, variërend van begeleiding energiestrategie, haalbaarheids-onderzoeken kostenverlaging en / of opbrengstverhoging, inrichting samenwerkingen op energiegebied, maar ook vragen op het gebied van bijvoorbeeld CO2-handel en onderhoudscontracten kunnen door brede ervaring op een efficiënte en hoogwaardige wijze door Tenergy Consult ingevuld.

Tenergy adviseert sinds de liberalisering van de energiemarkt in 1999 met name de glastuinbouw-sector en daaraan gelieerde partijen (waaronder overheden) op het gebied van energie in Nederland maar inmiddels ook buiten Nederland (met name Noord Amerika). Tenergy Consult startte haar dienstverlening met de inkoopbundeling van gas- en elektriciteit in opdracht van de grotere glastuinbouwbedrijven. Tenergy Consult heeft hierdoor veel ervaring opgedaan in de groothandels-markt van gas- en elektriciteit.

Daarnaast heeft Tenergy meerdere gezamenlijke energievoorzieningen gebaseerd op WKK maar ook gezamenlijke energie infrastructuren (voorbeeld eigen gasnet, elektriciteits- of warmtenetwerk) ingericht van haalbaarheid tot en met het volledige management van de exploitatie. De aangesloten(en) (tuinders) kunnen hierbij door samenwerking voordeel behalen. Tenergy Consult verzorgt hierbij de volledige inrichting: van technisch ontwerp tot juridische inrichting, een passende financiering tot en met verantwoordelijkheid voor de exploitatie.